Nesta: Leonardo za mene nije izdajnik

Nesta: Leonardo za mene nije izdajnik

Edmir Škorić

Iskusni Milanov stoper Alessandro Nesta smatra da Leonarda ne bi trebalo smatrati izdajnikom zbog toga što je ove sezone preuzeo klupu ljutog gradskog rivala Intera.

Brazilski stručnjak vodio je prvi tim Milana u sezonu 2009/10, no nije ostvario baš najbolje rezultate. Milan je prvenstvo završio na trećem mjestu. 41-godišnjak, koji je proveo veliki dio svoje igračke karijere u Milanu, u decembru prošle godine naslijedio je Rafu Beniteza u Interu.

Zbog toga je često bio kritikovan u crveno-crnom dijelu Milana, kako među navijačima, tako i među igračima te čelnim ljudima kluba. No, Nesta na to ne gleda baš tako.

"Napustite Milan i dobijete poziv Intera, da li ćete odbiit? Normalno je za nekoga ko želi da bude trener pristane ako ga Inter traži. Takva šansa se ne dobiva svaki dan. Što se mene tiče, Leonardo nije izdajnik. On je imao hrabrosti da kaže i on će uvijek imati moje poštovanje", rekao je Nesta.

Leonardo s Interom ove sezone nije uspio osvojiti niti jedan trofej, a jedina šansa za to je nedjeljno finale Italijanskog kupa protiv Palerma. Ovome treba dodati kako je Brazilac poprilično dobro vodio Nerazzurre i spasio je što se spasiti dalo nakon jako lošeg početka sezone na čelu sa Benitezom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije