Nesta Milanu donio preokret i pobjedu

Rossoneri slavili u Veroni

Nesta Milanu donio preokret i pobjedu

Edmir Škorić

Iskusni Alessandro Nesta pobrinuo se da Milan sa tri boda napusti Veronu. Chievo je rano poveo, no u nastavku su Rossoneri zahvaljujući italijanskom reprezentativcu došli do velike pobjede.

Igrala se sedma minuta i Chievo je poveo protiv Milana. Činilo se kako se Rossoneri vraćaju crnoj seriji koja ih prati čitavim tokom sezone. Mantovani je s lijeve strane centrirao, Pinzi se našao ispred Neste i loptu zakucao za vodstvo domaćih igrača.

A, onda kao da su igrači u žutim dresovima zaboravili igrati fudbal. Gosti iz Milana preuzeli su incijativu i ostatak susreta protekao je u njihovoj dominaciji. U 28. minuti Pirlo izvodi korner a Nesta dobro skače, no siguran je bio golman domaćih Sorrentino. Minut kasnije Pato je imao sličnu situaciju, ali je njegov udarac glavom završio iznad gola Kijevljana.

Domaći igrači uspijevaju do kraja jednom zaprijetiti Didi. Pellisier je ubačaj svog suigrača dočekao na volej, ali je lopta odledjela visoko iznad gola Milana. Drugo poluvrijeme Milan pokazuje ono svoje pravo lice, te dokazuje da pobjeda nad madridskim Realom nije slučajnost.

Na samom otvaranju druge dionice dupli pas Pata i Ronaldinha nakon kojeg mladi Brazilac dolazi sam pred Sorrentina, ipak je uspješniji domaći čuvar mreže. U istoj akciji lopta je došla do Odda koji je šalje nebu pod oblake.

Pato je u 50. minuti vrhom kopačke kao u bajci pronašao Huntelaara, a holandski napadač ponovo izgubljen pred protivničkim golom. Brazilac Ronaldinho ponovo je imao dobru partiju, u 50. je minuti njegov udarac blokirala domaća odbrana.

Najbolju priliku nekoć najbolji fudbaler svijeta propušta u 55. minuti kada je sa samo jedan metar pogodio ravno u Sorrentina. U jeku Milanovih napada umalo da domaći dođu i do durgog gola. Naime, Bellisier je ukrao jednu loptu Seedorfu i sjurio se ka golu Milana, no spetljao se i loptu mu je ispred nogu izbio Nesta.

Seedorf se mogao iskupiti za grešku desetak minuta kasnije kada dobrim poluvolejom šalje loptu u ovkir gola Chieva, ali se Sorrentino ponovo iskazao. I onda u 81. minuti slavlje mnogobrojnih navijača Milana. Gužva u šesnaestercu Chieva, Borrielov udarac glavom odbija se od gredu do Neste koji također glavom loptu plasira u mrežu.

Leonardo je u igru uveo i Inzaghija, a prije izjednačujućeg gola u igru je ubacio Borriela umjesto Huntelaara. Pirlo je u 84. minuti fenomenalno uposlio Flaminija koji loptu šalje u sredinu domaćeg šesnaesterca a Inzaghi se nije najbolje snašao i propada još jedna dobra prilika za goste. Gol odluke postiže Alessandro Nesta u 91. minuti kada je sam ostao nakon jednog ubačaja Andrea Pirle iz kornera. Iskusni Italijan nije propustio veliku šansu i slavlje Milaneza moglo je početi.


Chievo - AC Milan 1:2 (Pinzi 7'/ Nesta 81' 91')

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.