Nesta: Ne razmišljam o mirovini

Nesta: Ne razmišljam o mirovini

Edmir Škorić

Iskusni italijanski odbrambeni nogometaš, dugi niz godina standardan u redovima Milana, Alessandro Nesta, ističe kako još nema namjeru okončati svoju karijeru.

Nesta u martu puni 36 godina i mnogi mediji su izvijestili da će krajem tekuće sezone okačiti kopačke o klin.

"Ne razmišljam o mirovini. Nemam uopće želju prestati igrati nogomet", kazao je bivši italijanski reprezentativac za  La Gazzettu dello Sport.

Bivši igrač Lazija vjeruje da Rossoneri ove sezone mogu opet do naslova. "Uvjeren sam da ćemo osvojiti veliki trofej ove sezone. Favoriti smo za osvajanje Scudetta, a i među favoritima za Ligu prvaka".

Milan je trenutno lider Serije A zajedno s Juventusom (po 34 boda iz 16 utakmica), a u osmini finala Lige prvaka igrat će dvomeč s Arsenalom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.