Nesta pauzira dvije do tri sedmice

Nesta pauzira dvije do tri sedmice

Edmir Škorić

Alessandro Nesta pauzirat će dvije do tri sedmice zbog povrede ramena desne ruke u sinoćnjoj domaćoj pobjedi Milana nad Cesenom (2:0).

Milanezi su sinoć u 21. kolu Serije A, rezultatom 2:0, savladali Cesenu i zadržali čelnu poziciju. Jedina loša vijest za trenera Massimilana Allegrija je povreda koju je zadobio iskusni stoper Alessandro Nesta.

Iako su liječnici nakon dodatnih pregleda ustanovili da nije riječ o lomu ili oštećenju ligamenata, Nesti je preporučen odmor od dvije do tri sedmice.

"Vjerujem da će se Nesta oporaviti za dvije ili tri sedmice, a nedostajat će nam šest ili sedam utakmica", potvrdio je Milanov dopredsjednik Adriano Galliani.

Tako će, prema svemu sudeći, iskusni defanzivac propustiti četvrtfinalni ogled Italijanskog kupa sa Sampdorijom, kao i prvenstvene oglede sa Catanijom, Lazijem, Genovom i Parmom.

34-godišnjak  bi trebao biti potpuno spreman za prva od dva duela Milana sa Tottenhamom u osmini finala Lige prvaka. Ta se utakmica igra 15. februara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.