Nesta se vraća, Pato još deset dana 'out'

Nesta se vraća, Pato još deset dana 'out'

Edmir Škorić

Milanov štoper Alessandro Nesta uspješno se oporavlja od povrede te će zajedno sa ostatkom momčadi početi trenirati od naredne sedmice.

Nesta je dvije sedmice pauzirao zbog povrede u desnoj nozi. To ga je prisililo da propusti ključnu utakmicu i gradski derbi s Interom, kao i Kup utakmicu s Udineseom.

Navijači Milana pomalo zaboravljaju dva teška poraza, a dobru vijest saopštili su Rossoneri putem službene stranice kluba.

"AC Milan saopštava kako se popravlja zdrastveno stanje Neste i Pata. Alessandro Nesta je počeo s fizičkim radom te se uskoro vraća punim treninzima. Dakle, sa ostatkom momčadi trenirat će već sljedeće sedmice", stoji na službenoj stranici kluba sa San Sira. Navodno, Pato je nešto manje spremniji, no i njegov povratak se očekuje uskoro.

"Pato je nastavio sa fizioterapijama i on će končano testiranje imati za deset dana, prije nego li dobije dozvolu da se vrati treninzima."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.