Nesta žali što je otišao iz Lazija

Nesta žali što je otišao iz Lazija

Midhat Šljivak

Bivši reprezentativac Italije Alessandro Nesta izjavio kako žali što je napustio rimski Lazio 2002. godine i pridružio se ekipi Milana.

Nakon što je napustio "nebeskoplave" iz Rima, navijači su ga proglasili izdajicom, a Nesta se deset godina kasnije izgleda pokajao zbog odlaska.

"Nisam trebao otići iz Lazija, ali klubu je trebao novac tako da su me prodali u žurbi. Mislim da zaslužujem više poštovanja od strane navijača jer nije bila moja odluka da napustim klub. SJećam se da je nakon jednog treninga sin predsjednika tima Sergia Cragnottija, Massimo, nazvao me i rekao da sam prodat Milanu. Nisam se ni snašao, a već sam bio u Milanu", rekao je Nesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.