Nestorović: Jedini cilj je opstanak u PL

Premijer liga BiH

Nestorović: Jedini cilj je opstanak u PL

Adnan Beganović

Jedanaest kola Premijer lige Bosne i Hercegovine je iza nas, a kao jedno od pozitivnijih iznenađenja u dosadašnjem dijelu prvenstva sigurno se može izdvojiti prijedorski Rudar.

„Mi smo u ovu sezonu ušli sa samo jednim ciljem, a to je opstanak u društvu najboljih bosanskohercegovačkih klubova i za sada nam dobro ide. Nakon 11. kola nalazimo se u sredini prvenstvene tabele i nadamo se da ćemo tu i ostati“, rekao je šef stručnog štaba Rudara, Darko Nestorović, za SportSport.ba te dodao:

„Naš klub sigurno ima najmanji budžet u Premijer ligi, ali nadamo se da će se neke stvari popraviti ukoliko uspijemo sačuvati premijerligaški status. Mislim da smo cijelokupnu sportsku javnost Bosne i Hercegovine pozitivno iznenadili našim igrama i mi ćemo učiniti sve da na tome ne stanemo. Malo nam predstavlja problem mali igrački kadar, odnosno, do sada su teret na leđima iznijela 13-orica igrača i ukoliko bi uspjeli na polusezoni barem malo osvježiti tim, mislim da bi bez problema ostali u Premijer ligi.“

Pored dobrih igara Rudara ono što raduje sve iskrene ljubitelje fudbala u našoj zemlji je i publika koja se vratila na stadion u Prijedoru.

„Zadovoljni smo našom vjernom publikom. Prijedor je fudbalski grad i ja činim sve što je u mojom moći da nacionalizam zaobiđe naš stadion. Dolazi to polako sve na svoje mjesto i ja sam ponosan na to. Navijači su prepoznali naše dobre igre i oni se vraćaju na stadion i mislim da će iz utakmicu u utakmicu stadion u Prijedoru biti sve puniji“, zaključio je Nestorović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije