Nestorović: Ostaćemo u Premijer ligi

Trener Rudara za SportSport.ba

Nestorović: Ostaćemo u Premijer ligi

Jedno od najprijatnijih iznenađenja u Premijer ligi ove sezone, sigurno je novajlija u društvu najboljih Rudar Prijedor.  Zadnju utakmicu su izgubili na Koševu od Sarajeva, ali ipak njihov trener Darko Nestorović nije razočaran.

"Igrali smo protiv jedne zaista kvalitetne ekipe, koja u svakom trenutku zna sta hoće. Mi smo se došli nadigavati i pružiti što bolji otpor Sarajlijama. Dobro smo odigrali prvo poluvrijeme, ali nas je sasjekao rani gol u drugom dijelu. Mislim da je teško igrati protiv Sarajeva i tražiti uspjeh na Koševu, jer su sigurno jedna od najboljih ekipa u državi. Prosto su me oduševili svojom igrom i predviđam im borbu za šampionski naslov", rekao je Nestorović.

"Škoro je jedan zaista fantastičan igrač, vidilo se kolika je prevaga na strani Sarajeva kada on igra. Sa kakvom lakoćom igra ovaj momak i zaista ga je milina gledati. Postigao je pogodak koji se rijetko viđa i sigurno je sada jedan od najboljih igrač Premijer lige".

Koliko ste zadovoljni vašim dosadašnjim rezultatima ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine?

"Moramo sigurno svi biti zadovoljni, jer smo odigrali zaista dobro do sada. Svi su nam prognozirali ispadanje, ali se mi nismo sa tim složili i nastojimo izboriti opstanak. Ipak, mi nemamo previše novca, tako da imamo manji igrački kadar. Time je ovaj uspjeh još veći. Pokušat ćemo na polusezoni dovesti neko pojačanje i biti još jači u nastavku. Naš je i dalje cilj samo opstanak, a vjerujem da do tog cilja možemo doći".

Kakav je kvalitet Premijer lige ove sezone?

"Mogu reći da se ove sezone igra dobar fudbal. Ima dosta i gostujućih pobjeda, što prije nije bio slučaj. Vidi se da naš fudbal ide ulaznom putanjom, što je najbolje pokazalo Sarajevo sa dobrim nastpima u Evropi. Ali sigurno da to može puno bolje i vjerujem da će iz godine u godinu rasti kvalitet."

Kako ste vidjeli nastup reprezentacije BiH u baražu?

"Moram odmah naglasiti da ne treba previše očajavati. Ipak smo igrali protiv najbolje reprezentacije koja je bila u baražu. Vidilo se koliku oni imaju snagu, kada je u uzvratu jedan Deco sjedio na klupi. Mislim da smo mi propustili veliku priliku u prvoj utakmici, kada nismo imali sreće da postignemo taj jedan pogodak. Ali, mi imamo mladu reprezentaciju, koja će imati velike šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo", rekao je Darko Nestorović za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti