Ovaj gol iz nižih liga ruši sve rekorde popularnosti i nikom nije jasno kako...

Nestvarno

Ovaj gol iz nižih liga ruši sve rekorde popularnosti i nikom nije jasno kako...

Edmir Škorić

Wythenshawe Town i Northwich Victoria sastali su se u nedjelju u utakmici Northwest County lige. 

U okršaju timova iz jedne od najnižih engleskih liga, domaćini su slavili 3:0, a pravi je hit pogodak mladog napadača Dariusa Palme.

Palma je postigao dva gola, uz jedan Benita Lowea, ali jedan koji je postigao postao je hit na internetu i sve je popularniji.

Golman gostiju loše je ispucao loptu nakon što je izašao sa gola, a Palma ju je smjestio u mrežu udarcem skoro sa centra. No, primijetit ćete da je lopta imala nevjerovatnu promjenu u putanji...

Činilo se u jednom trenutku da će otići pored gola, no skrenula je u mrežu, a korisnici društvenih mreža ne prestaju da se čude ovoj magiji.

Oglasi

Gol možete da pogledate i iz drugog ugla:

Darius ima 23 godine i već sezonama igra u nižim engleskim ligama. Karijeru je počeo u lokalnom Traffordu iz Altrinchama u februaru 2018. godine, a kasnije nastupao i za Curzon Ashtonm Shawe View i Wythenshawe Town.

No, budimo iskreni, da nije postigao ovaj gol, pitanje je da li bi iko ikada čuo za njega, osim onih njemu najbližih.

Njegov Wythenshawe Town igra na stadionu Ericstan, nazvanom po osnivačima Ericu Renardu i Stanu Hahnu u manchesterskoj četvrti Wythenshawe. Klub je osnovan 1946. godine. Ove sezone mu ide jako dobro i drugi je na prvenstvenoj tabeli.

Nakon 12 utakmica imaju 34 boda i zaostaju samo 4 boda za vodećim Vauxhall Motorsom. Wythenshawe je ipak odigrao dvije utakmice manje od ligaškog rivala.

Top Komentari

StarMoVe
Čuj nikom nije jasno hah sjela mu i eto kome nije jasno da mu ja objasnim vrlo jednostavno.
1 0
mrsd.10
Kolopta je imala sasvim normalnu putanju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi