Nestvarna statistika Mbappea koja pokazuje zašto bi igrač PSG-a mogao postati najbolji na svijetu
Mbappe je danas bio dvostruki strijelac u pobjedi PSG-a

A tek mu je 20 godina

Nestvarna statistika Mbappea koja pokazuje zašto bi igrač PSG-a mogao postati najbolji na svijetu

S. Pašalić

PSG je danas na Parku prinčeva stigao do lagane pobjede protiv Nimesa 3:0.

Nastavili su tako Parižani sa dobrom formom i dodatno podigli samopouzdanje pred uzvratnu utakmicu protiv Manchester Uniteda u Ligi prvaka koja ih očekuje 6. marta.

Danas je PSG lagano odradio posao i sa jednim golom Nkunkua i dva gola sjajnog Kyliana Mbappea upisao nova tri boda.

Mladi Francuz igra fantastično ove sezone, a to pokazuju i brojke. Mbappe je do sada ukupno u karijeri u francuskom prvenstvu odigrao 88 utakmica i postigao 50 golova i upisao 23 asistencije.

On je sa 20 godina i 3 mjeseca postao najmlađi igrač koji je postigao 50 golova u posljednjih pola stoljeća u francuskom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Pored toga Mbappe je aktivno učestvovao u 130 golova za PSG i reprezentaciju Francuske, a u prosjeku svakih 85.1 minutu postigne gol ili upiše asistenciju.

Zaista nevjerovatna statistika mladog Francuza koja pokazuje da bi definitivno mogao postati jedan od najboljih igrača ikada u svijetu nogometa ukoliko nastavi sa dobrim igrama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti