Nesuđeni golman Sarajeva našao novi klub
Foto: EPA

Nekada sjajno branio za Dinamo

Nesuđeni golman Sarajeva našao novi klub

Nekadašnji golman Dinama Ivan Kelava potpisao je za deseti klub u karijeri.

Dani slave danas su iza Kelave koji je posljednji angažman imao u Interu iz Zaprešića, gdje se nije baš mogao pohvaliti statusom, a u međuvremenu sada je našao novi klub.

Svoju karijeru 32-godišnji golman sada će nastaviti na Kipru, i to u Alki Oroklini koji se takmiči u drugoj ligi tamošnjeg fudbala, a to mu je ujedno deseti klub u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri.

U inostranstvu Kelava je još imao priliku braniti za Udinese, Carpi, Granadu, Spartak iz Trnave, Debrecen i CSM Poli Lasi.

Za njegove usluge u prošlosti se interesovalo i Sarajevo, ali kako nam je on sam kazao, transfer je propao nakon što je bordo klub tražio od Udinesea postotak od sljedeće prodaje.

"S moje strane želja nije bila upitna, no rukovodstvo Sarajeva je imalo, po meni, malo nerealne zahtjeve", rekao je Kelava.

Podsjetimo, Kelava je u nekoliko navrata pozivan i u "A" reprezentaciju Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi