Nesuđeni selektor BiH preuzeo japanskog drugoligaša

Na klupi Kyoto Sanga

Nesuđeni selektor BiH preuzeo japanskog drugoligaša

Makedonac Boško Đurovski, koji bio u opticaju za selektora BiH, preuzeo je Kyoto Sangu.

U ovom japanskom drugoligašu Đurovski je najprije bio pomoćnik, no nakon serije loših rezultata čelnici kluba su odlučili napraviti rezove i povjerenje ukazati legendarnom jugoslovenskom fudbaleru.

"Nalazimo se u teškoj situaciji, ali dat ćemo sve od sebe da izađemo iz nje. Vjerujem u ove igrače i njihov kvalitet, idemo od utakmice do utakmice, a jedino što sada mogu da kažem jeste da ćemo se maksimalno boriti", kazao je Đurovski na predstavljanju. 

U prošlosti Đurovski je već imao priliku raditi u japanskom fudbalu vodeći tamošnju Nagoyu Grampus, a kao trener se još okušao u Crvenoj zvezdi, Servetteu...

Đurovskog je, podsjetimo, krajem prošle godine kontaktirao Zvjezdan Misimović koji je činio komisiju za izbor novog selektora, no zbog već date riječi Japancima 56-godišnji stručnjak je odbio ući u neke ozbiljnije pregovore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi