Nesuđeno Wengerovo pojačanje: Barca 'otima' Lemara?
Foto: EPA

Ofanzivac Monaca kao zamjena za Neymara

Nesuđeno Wengerovo pojačanje: Barca 'otima' Lemara?

Pojavile su se špekulacije da Barcelona razmatra dovođenje fudbalera Monaca Thomasa Lemara, koji bi mogao biti veliko pojačanje u trenucima kada su Katalonci ostali bez Neymara.

Sky Sports saopštava da se Barcelona uključila u utrku za 21-godišnjeg Lemara koji, prvenstveno, igra na poziciji lijevog krila, ali je u mogućnosti pokriti sve ofanzivne pozicije.

Talentovani ofanzivac je stigao u Monaco 2015. godine iz Caena za svega četiri miliona eura, a špekuliše se da su Kneževi, nešto ranije ovog ljeta, odbili ponudu Arsenala za Lemara vrijednu čak 45 miliona eura. Ipak, Lemar je velika želja Arsenea Wengera pa se pretpostavlja da londonski klub još uvijek nije odustao do njegovog transfera. 

Lemarov ugovor s Monacom važi do 2020. godine, a on je u dresu aktuelnog šampiona Francuske u prošloj sezoni odigrao 55 utakmica, te je uspio postići 14 golova i upisati 17 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi