Neto napušta Juve i seli u Španiju?

Potpisuje za Valenciju

Neto napušta Juve i seli u Španiju?

Endin Čaušević
Teme:

Brazilski golman Neto prema svemu sudeći ovog ljeta će napustiti redove prvaka Italije Juventusa.

Neto je prije dvije godine stigao u Juventus iz Fiorentine, ali je u Staroj dami većinu mečeva gledao s klupe, te je bio rezerva Gigiju Buffonu. Iako je u nekoliko navrata izjavio da mu ne smeta što je rezerva, čini se da su se stvari promijenile.

Italijanski mediji prenose da će Neto gotovo sigurno ovog ljeta napustiti Juventus, te da ima ponude nekoliko klubova. Interes za bivšeg golmana pokazao je Napoli, ali navodno je Neto odlučio da karijeru nastavi u Španiji i to u dresu Valencije.

Već danima se špekuliše da će u Juve stići Wojciech Szczesny koji bi trebao biti zamjena Buffonu kada se penzioniše. Izgleda da je upravo to prevagnulo da Neto odluči svoju karijeru nastaviti u dresu nekog drugog kluba gdje će imati priliku više da brani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi