Neuer definitivno napušta Schalke

Neuer definitivno napušta Schalke

Edmir Škorić

Njemački reprezentativni golman Manuel Neuer neće produžiti ugovor sa Schalkeom, saopćio je nogometni prvoligaš iz Gelsenkirchena u današnjoj izjavi za javnost.

Neueru ugovor sa Schalkeom ističe 30. juna 2012. godine, a najzagrijanija ekipa za njegovu kupovinu je Bayern iz Münchena. "Odluka je potpuno moja. Nije bilo nikakvog vanjskog utjecaja.

Sve špekulacije povodom toga su potpuno neutemeljene'', kazao je Neuer i dodao da je već dugih 20 godina odan Schalkeu, a sada mu je potreban novi izazov u karijeri.

Njemački časopis "Bild" je prije nekoliko dana objavio da je ekipa iz Gelsenkirchena za produženje ugovora Neueru ponudila 21 milion eura, ali ponuda iz bavarske prijestolnice je najvjerovatnije bila bogatija.

Neuer je posljednjih godina zaštitni znak Schalkea. S njim su se u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka plasirali u polufinale u kojem ih očekuje okršaj s Manchester Unitedom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije