Neuer: Ne bojimo se Uniteda

Neuer: Ne bojimo se Uniteda

Njemački reprezentativni golman Manuel Neuer smatra da Schalke nema straha pred polufinalni susret Lige prvaka protiv Manchester Uniteda.

Schalke sutra dočekuje lidera engleske Premier lige, a 25-godišnji Neuer je kazao da se njegov tim nema čega plašiti.

"Poštujem igrače Uniteda ali ih se ne bojim. Već sam igrao protiv Rooneya na Svjetskom prvenstvu i taj susret je završio dobro za Njemačku. Nadam se da će tako završiti i utakmica protiv Manchester Uniteda", rekao je Neuer.

On smatra da United ima dobre igrače s mnogo iskustva na svojoj strani.

"Oni imaju iskustvo Ryana Giggsa i Edwina van der Sara, koje će im mnogo značiti u ovoj fazi takmičenja'', kazao je.

Schalke također u svojim redovima ima veterana Lige prvaka, bivšeg igrača i legendu Real Madrida - Raula. Neuer smatra da je on jedna od uzdanica Nijemaca u polufinalnom okršaju.

"Raul ima odličnu statistiku u Ligi prvaka. Postiže gol svake dvije utakmice, tako da će sigurno postići pogodak protiv Uniteda'', istakao je Neuer.

Iako su u četvrtfinalu takmičenja izbacili prošlogodišnje evropske prvake - milanski Inter,  trener Schalkea Ralf Rangnick vjeruje da nogometna publika još smatra njegovu ekipu autsajderom, te da će Manchester United bez velikih problema proći dalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije