Neuer: Oprezno sa Lewandowskim
Foto: epa.eu

Novi kapiten Njemačke

Neuer: Oprezno sa Lewandowskim

Golman fudbalske reprezentacije Njemačke, aktuelnog prvaka svijeta, Manuel Neuer sa dosta respekta je govorio o predstojećem kvalifikacionom duelu Elfa sa Poljskom. Bayernov čuvar mreže upozorio je da njegova ekipa posebnu pažnju mora da obrati na Roberta Lewandowskog, njegovog timskog kolegu.

Njemačka i Poljska sastaju se u subotu u Varšavi u okviru meča grupe D kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

"Lewandowski je jedan od najboljih napadača na svijetu. Mi ćemo morati da budemo oprezni. Važno je da nastavimo isto kao protiv Škotske, ali biće teška utakmica u Varšavi#, kazao je Neuer. 

U odsustvu Bastiana Schweinsteigera, Neuer će Low povjeriti kapitensku traku u drugom susretu kvalifikacija u kojem će Njemačka tražiti svoju drugu pobjedu u kvalifikacijama, nakon trijumfa nad Škotskom. 

Vrijedi istaći da u međusobnim duelima Poljska nikada nije pobijedila Njemačku, ali je odlično startovala u kvalifikacijama pošto je savladala Gibraltar sa 7:0, a Lewandowski je na tom meču postigao četiri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.