Neuer: Presudit će Liga prvaka

Golman Schalkea na meti Uniteda

Neuer: Presudit će Liga prvaka

Edmir Škorić

Njemački golman Schalkea, Manuel Neuer, zamišljen je na Old Traffordu kao zamjena za Edwina van der Sara. Schalke ga ne želi prodati, no moglo bi biti presudno ukoliko se tim iz Gelsenkirchena ne plasira u Ligu prvaka.

"Moje ambicije su da budem prvi golman Njemačke, a to ću postići samo ukoliko budem igrao Ligu prvaka", kazao je Neuer za njemački sportski dnevnik Sport-Bild, te dodao.

"Svjestan sam toga i menadžer zna moje ambicije, a to je igranje u Evropi svake szeone. Ukoliko napredujemo kao što smo to uradili ove sezone, mogli bismo dostići naše ambicije. Tek onda bi možda produžio ugovor."

"Ipak, što god se dogodi u budućnosti, moje srce je uz Schalke 04. Što se tiče interesovanja iz Uniteda, čast mi je da me prati klub poput njih".

Schalke želi zadržati Neuera, no momčad iz Gelsenkirchena financijski je nestabila i prodaja reprezentativnog golmana bila bi im od velike pomoći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije