Željezničar bez problema do pobjede protiv Neuma

Prijateljska utakmica

Željezničar bez problema do pobjede protiv Neuma

E. Čaušević, foto: E. Haračić

Fudbaleri Željezničara danas su u prijateljskoj utakmici pobijedili ekipu Neuma sa 3:0.

Plavi s Grbavice nalaze se već neko vrijeme na pripremama u Hercegovini, a danas su iskoristili priliku da odigraju prijateljsku utakmicu u Neumu protiv istoimenog domaćina.

Jasno je da je Željezničar bio favorit u ovom meču iako je Amar Osim dao priliku skoro svim igračima. Na kraju gosti iz Sarajeva uspjeli su da slave sa 3:0.

Prvu ozbiljniju šansu Željo je imao u 13. minuti preko Juričića, ali je ovaj napadač šutirao preko gola. U 18. minutu Veselinović prolazi po lijevoj strani, ubacuje za Lendrića, ali golman Neuma spašava svoju mrežu.

U 24. minuti ponovo prijeti Juričić koji je ovaj put pokušao glavom, ali lopta ide pored gola. Deset minuta kasnije velika šansa za goste. Ubacio je Stevanović na peterac, Alispahić je natrčao i šutirao, lopta odlazi pored stative.

Željezničar do prednosti stiže u samom finišu prvog dijela. Sudija je svirao penal nakon što je oboren Veselinović, a s bijele tačke Juričić pogađa za 1:0.

Oglasi

Plavi su u drugom poluvremeni igrali nešto bolje, te su uspjeli da osiguraju pobjedu. Nakon nekoliko dobrih šansi na obje strane Željezničar je u 65. minuti uspio da povede sa 2:0. Ovaj put Lendrić sjajno prolazi po strani i pogađa za 2:0.

Samo sedam minuta kasnije ekipa s Grbavice dolazi do trećeg gola. Ovaj put u petercu Neuma se sjajno snašao Salko Nargalić koji je bez problema povisio rezultat na 3:0.

Do kraja utakmice nije bilo nekih izglednijih prilika, te je Željezničar na kraju zasluženo slavio sa 3:0 protiv ekipe Neuma.

Prijateljski meč:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Neum - Željezničar 0:3 (Juričić 45'p, Lendrić 65', Nargalić 72')

Željezničar: Fejzić, Stevanović, Kosorić, Ikić, Šehić, Bojo, Alispahić, Veselinović, Kendeš, Lendrić, Juričić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alemka3012
Tako je momciii to se očekuje borba i zalaganje na pripremama, plus dokazivanje i borba za prvu postavu. Zdrava konkurencija je najbolja za nadolazak najbolje forme. Samo jako !!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi