Neuništivi Zanetti nastupio 800. put za Inter

Veliki jubilej Interove legende

Neuništivi Zanetti nastupio 800. put za Inter

A. Haznadarević

Legenda Intera tridesetdevetogodišnji Javier Zanetti, odigrao je svoju 800. službenu utakmicu u dresu voljenog kluba.

Argentinski defanzivac je svoj jubilej proslavio pobjedom na gostovanju kod rumunskog Vasluija rezultatom 2:0 u prvom meču 4. kola Evropa lige.

"Sretan sam i ponosan zbog tako važnog dosega, 800. utakmice u karijeri, i to u tako prestižnom klubu kao što je Inter. Najvažnije mi je što i dalje osjećam da pomažem momčadi", kazao je Zanetti, dodavši:

"Nadam se da ću se na kraju sezone vidjeti kako podižem jedan ili dva pehara. Nakon toga će biti vremena za porodicu i razmišljanje što ću dalje raditi", zaključio je legendarni fudbaler Intera.

Zanetti je u redove Nerazzurra stigao 1995. godine iz Banfielda, a četiri godine kasnije je dobio kapitensku traku, čiji je i danas vlasnik.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.