Neururer: Čujem da Misimović nije sretan u Kini, ali...
Misimović sa Neururerom u periodu kada je nosi dres Bochuma

Trener Bochuma

Neururer: Čujem da Misimović nije sretan u Kini, ali...

Ekipa Bochuma je na iznenadila sve gostujućom pobjedom od 2:0 kod Aalena na otvaranju 25. kola 2. Bundeslige. Uprkos trijumfu na prilično teškom gostovanju u kojem je naš Adnan Zahirović u igru ušao u 79. minuti utakmice, trener Bochuma Peter Neururer pod velikim je pritiskom i kritikama javnosti. 

Navijači Bochuma žele pojačanja u svom timu koja će im već naredne sezone garantovati borbu za povratak u Bundesligu. Mnogi od njih priželjkuju povratak reprezentativca BIH Zvjezdana Misimovića. 

Rekorder po broju nastupa u dresu fudbalske reprezentacije BiH u Bochum je stigao nakon duple krune sa Bayernom, a u periodu od 2004. do 2007. godine bio centralna figura u timu sadašnjeg drugoligaša.

"Imam informacije da Zvjezdan Misimović nije sretan u Kini, ali sve i da je to istina, kako da dovedemo ovog igrača, kada je njegova vrijednost najmanje pet miliona eura. Za nas je to previše, sve i kada bi u redovima Bochuma mogao ponoviti fantastične igre kakve je imao 2008. i 2009. godine u dresu Wolfsburga kada je bio najbolji asistent Bundeslige", rekao je trener Bochuma, te dodao:

"Neosporno je da bi Misimović donio novu dimenziju našem timu, ali momentalno nije realno očekivati realizaciju ovog eventualnog transfera".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.