Neuville okončava karijeru

Neuville okončava karijeru

Napadač Arminije iz Bilefelda, Oliver Neuville tražio je raskid ugovora zbog toga što želi okončati karijeru, jer kako kaže osjeća da je vrijeme za to.

"Razgovarali smo i odlučili smo da raskinem ugovor posljednjeg dana januara. Dugo sam razmišljao prije donošenja odluke. Jednostavno osjećam da je vrijeme da se povučem", rekao je 37-godišnji napadač za Bild.

Zanimljivo je kako je Neuville peti igrač generacije koja je nastupala za Njemačku na Svjetskom prvenstvu 2006. godine, koji je okončao karijeru, a ranije su to učinili Oliver Kahn, Jens Lehmann, Bernd Schneider i Jens Nowotny.

Neuville je u karijeri igrao za Servette, Tenerife, Hansu, Bayer, Borussiju iz Mönchengladbacha i Arminiju. Nacionalni dres Njemačke je nosio 69 puta, a postigao je deset golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.