Nevesinje u hercegovačkom derbiju bolje od Zrinjskog

Premijer futsal liga BiH

Nevesinje u hercegovačkom derbiju bolje od Zrinjskog

S. Mlaćo

KMF Nevesinje sinoć je u Berkovićima u utakmici 10. kola Premijer futsal lige BiH, a ujedno i u hercegovačkom derbiju upisao pobjedu nad MNK Zrinjski iz Mostara rezultatom 5:3.

Već od samog početka utakmice bilo je jasno da će ovo biti teška utakmica i za jednu i za drugu ekipu, ali domaći su pokazali više znanja, kako je utakmica odmicala.

U 14. minutu Nevesinje u prednost dolazi sjajnim pogotkom Gorana Prodanovića, gdje golman gostiju Skuhan nije imao šanse.

To je bio i konačan rezultat prvog dijela.
Već na otvaranju drugog poluvremena na 2:0 povisuje najbolji strijelac nevesinjske ekipe Miloš Bratić.
U 28. minutu prednost od 3:0 donosi Anton Milićević, a samo par sekundi kasnije u strijelce se upisuje nekadašnji igrač mostarskih “Plemića”, Miljan Gutić, koji donosi visokih 4:0 za svoju ekipu.

Dva minuta kasnije Mostarci preko Romana Vlaha smanjuju na 4:1, ali nekoliko minuta kasnije sve dileme oko pobjednika rješava Miloš Bratić, koji pravi slalom kroz odbranu gostiju i donosi 5:1.
Do kraja meča Zrinjski preko Romana Vlaha i Marina Sutona ublažava poraz na 5:3, ali više nije bilo vremena za nešto više.

Nevesinjci su ovom pobjedom poboljšali tradiciju u duelima sa Zrinjskim, jer su u dosadašnjih pet duela, četiri puta poraženi, a jednom su odigrali neriješeno.
U posljednjem kolu prvog dijela prvenstva Nevesinje gostuje kod Tanga, dok Zrinjski u gradskom derbiju dočekuje prvoplasiranu ekipu FC Mostar SG ‘Staklorad’.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

KMF NEVESINJE – MNK ZRINJSKI 5:3 (1:0)

Dvorana u Berkovićima
Gledalaca: 70
Sudije: Jasenko Pljevljak (Sarajevo) i Zoran Sofrenić (Bijeljina)
Strijelci: Bratić 2, G. Prodanović, Gutić, Miličević (Nevesinje), Vlaho 2, Suton (Zrinjski)
KMF Nevesinje: Romović, Pudar, Miličević, G. Prodanović, Vučetić, Glogovac, Jamina, Gutić, Radovanović, M. Prodanović, Zečević, Trutina, Bratić
MNK Zrinjski: Skuhan, Ivanković, Raguž, Drežnjak, Ćavar, Bevanda, Dujmović, Sušac, Suton, Mikulić, Vlaho, Gašpar

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije