Nevjerovatna ponuda: Kinezi pokucali na vrata Chelseaja

Shanghai SIPG želi Oscara

Nevjerovatna ponuda: Kinezi pokucali na vrata Chelseaja

Endin Čaušević
Teme:

Kineski vlasnici već su navikli fudbalsku javnost na astronomske ponude, te su dokazali da nemaju namjeru da štede.

Engleski mediji prenijeli su danas da je na adresu Chelseaja stigla ponuda od Shanghai SIPGa kojeg s klupe vodi portugalski stručnjak Andre Villas-Boas. Ovaj kineski klub ima namjeru da u januaru u svoje redove dovede Oscara.

Brazilski fudbaler se već nekoliko mjeseci povezuje sa odlaskom iz Chelseaja, a sada je pitanje da li će on i klub moći odoljeti silnim milionima iz Kine. Engleski mediji tvrde da je ovaj klub za Brazilca ponudio 60 miliona funti.

Oscar je na Stamford Bridge stigao 2012. godine iz Internacionala za 25 miliona funti, ali u posljednje vrijeme utakmice većinom posmatra s klupe. The Sun piše da će Oscar gotovo sigurno od januara nastaviti svoju karijeru u dalekoj Kini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi