Nevjerovatni Mahmutović odveo Teplice do nove pobjede

Mahmutović briljira

Nevjerovatni Mahmutović odveo Teplice do nove pobjede

Midhat Šljivak

Aidin Mahmutović nastavio je terorisati mreže protivničkih golmana u češkoj ligi. Njegove Teplice su u šestom kolu Gambirnus lige savladale Jihlavu sa 4:2 uz dva gola bh. napadača.

Gosti su preko Kosaka u 10. minuti stigli do vodstva, ali je onda Mahmutović stupio na scenu. Prvo je u 15. minuti izjednačio na 1:1, da bi pet minuta kasnije pogodio za vodstvo od 2:1.

Teplice su preko Jablonskog u 29. minuti povećale prednost na 3:1, što je bio rezultat nakon prvog poluvremena.

U nastavku po jedan gol na obje strane. Litsingi je u 78. minuti susreta povećao prednost domaćih na 4:1, da bi Teply u 85. minuti postavio konačan rezultat susreta od 4:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.