Nevjerovatni Ronaldo protiv Luksemburga ima priliku ostvariti nevjerovatno dostignuće

Portugalac briljira u nacionalnom dresu

Nevjerovatni Ronaldo protiv Luksemburga ima priliku ostvariti nevjerovatno dostignuće

Portugalska zvijezda Cristiano Ronaldo na pragu je još jenog velikog dostignuća u dresu reprezentacije. 

Ronaldo je sinoć u kvalifikacijskom meču protiv Litavnije postigao hat-trick u pobjedi od 6:0, a time je došao do broja od 98 postignutih golova u dresu državnog tima.

Već za dva dana, u susretu protiv Luksemburga, zvijezda Juventusa ima priliku doći do 100 golova u državnom dresu čime bi postao tek drugi fudbaler u historiji kojem je to pošlo za nogom.

Ronaldo trenutno drži drugo mjesto po broju golova za nacionalnu selekciju, a ispred njega je samo Iranac Ali Daei koji je za svoju državu postigao 109 golova.

Obzirom na to kako Ronaldo igra i koliko dugo još planira igrati, ne treba sumnjati da će i rekord ovog Iranca vrlo brzo biti oboren.

Inače, najveća portugalska zvijezda je za reprezentaciju odigrala 163 utakmice, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li do kraja karijere doći do brojke 200.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Najveći uspjeh s Portugalom mu je osvajanje Eura prije tri godine u Francuskoj. Prethodno je igrao još jedno finale i to na domaćem terenu prije 15 godina.

Poređenja radi, neke od najvećih zvijezda u fudbalskoj historiji poput Lionela Messija, Diega Maradone i Pelea za reprezentaciju su postigle mnogo manje golova. Messi je za sada upisao 65, Maradona ostao na 34, a Pele na 77.

Promo

Top Komentari

epa
To je igrac koji igra na visokom nivou u klubu i reprezentaciji Messi je vanserijski talenat neosprno ali sva dostignuca je postigao samo sa barcelonom i njenom najboljom generacijom ikada sto ne umanjuje njegov uspjeh ali ne/uspjeh sa reprezentacijom ce mu biti jedina “mrlja” u karijeri...
5 0
dzek
veliki igrač protiv malih ekipa
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi