Nevjerovatno dinamičan rasplet prvenstva Gruzije

Dinamo promašio penal u 90+6

Nevjerovatno dinamičan rasplet prvenstva Gruzije

Ekipa Torpedo Kutaisija okitila se titulom prvaka Gruzije nakon što je u posljednjem kolu tamošnje Erovnuli Lige kao gost savladala Dinamo iz Tbilsija sa 1:0.

Zahvaljujući toj pobjedi, Torpedo je u posljednjem 36. kolu preskočio svog rivala na tabeli i završio na prvom mjestu sa 76 bodova, dok je Dinamo pao na drugo mjesto sa jednim bodom manje.

Domaćinu utakmice odgovarao je i remi, a u šestoj minuti sudijske nadoknade imao je idealnu priliku da dođe do boda. Dosuđen je jedanaesterac za Dinamo, odgovornost je preuzeo 21-godišnji Otar Kiteishvili koji je na kraju postao istinski tragičar svog kluba.

Kiteishvili je šutirao loše po sredini gola, a golman Torpeda mu je nogom odbranio i odmah nakon toga sudac je označio kraj utakmice.

U nastavku pogledajte kako je izgledala jedna od najdramatičnijih završnica sezone koju može ponuditi samo fudbal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi