Nevolje sarajevskih prvoligaša
Olimpik se priprema u Međugorju

Olimpik preselio u Međugorje, SAŠK pobjegao iz Makarske

Nevolje sarajevskih prvoligaša

Vremenske neprilike koje su zahvatile našu zemlju donijele su mnogo problema ekipama koje se pripremaju za nastavak sezone. Tih nedaća nisu pošteđeni ni sarajevski prvoligaši Olimpik i SAŠK Napredak.

Olimpik je iz svoje baze u Čapljini „preselio“ u obližnje Međugorje. Tereni sa umjetnom travom omogućavaju im normalan rad, a vjeruju da će, među ekipama koje dole borave, naći i sparing partnera za bar još dvije utakmice. Time bi, ipak, dosta uspješno okončali ovu fazu priprema za nastavak sezonu u kojoj „vukovi“ imaju premijerligaške ambicije.

Mnogo više nedaća imali su nogometaši SAŠK Napretka, koji su, u srijedu, otputovali na pripreme u Makarsku ali su se, zbog nevremena, odmah vratili kući. Bura i zaleđeni tereni nisu omogućavali ni minimalne uslove za rad pa se SAŠK – ova ekspedicija odlučila na povratak u Sarajevo gdje će pripreme nastaviti u dvorani na Otoci. Ambicije SAŠK - a vezane su za očuvanje prvoligaškog statusa i čini se da je pred njima jedno turbolentno proljeće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.