Newcastle prodaje Mitrovića?

Prema pisanju ostrvskih medija

Newcastle prodaje Mitrovića?

D. Vejo

Newcastle je obezbjedio plasman u Premiership, a rukovodstvo ovog kluba već je krenulo da kuje planove oko formiranja novog tima.

Svrake najavljuju nekoliko pojačanje ovog ljeta, kako u eliti ne bi bili samo prolaznici. 

Ostrvski mediji prenose kako će iskusni stručnjak na klupi crno-bijelih Rafael Benitez od čelnika kluba tražiti 100 miliona funti za nova poajačanja.

Navodno, tim sa St. James Parka želi da se pojača na svim linijama. Želja Beniteza jeste klasični egzekutor, kreator igre ali i komandant zadnje linije.

No, novac neće pasti s neba. Prema pisanju tamošnjih medija, dio sredstava za pojačanja, biće izdvojen od prodaje nekolicine trenutnih fudbalera. Na tom spisku, pored Chancela Mbembe i Karla Darlowa, našao se i srbijanski reprezentativac Aleksandar Mitrović.

Mitrović je unazad nekoliko mjeseci aktuelna tema na Ostrvu. Spominjao se njegov odlazak u neke od timova iz Premiershipa kao što su West Ham, Crystal Palace i drugi. Ipak, on je uporno u svojim izjava potencirao ostanak na St. James Parku.

Predstojeće ljeto očigledno će donijeti mnogo uzbuđenja na fudbalskoj pijaci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti