Newcastle trese veliki skandal oko utaje poreza
Foto: EPA

Prilikom prodaje četvorice igrača

Newcastle trese veliki skandal oko utaje poreza

E. Čaušević

Nakon jedne sezone u Championshipu Newcastle je uspio ekspresno da izbori povratak u društvo najboljih, te će naredne sezone ponovo igrati u Premiershipu.

Velika euforija ponovo trese Newcastle jer je ovaj klub nakon samo jedne sezone ponovo izborio povratak u Premiership. Međutim, slavlje ovog rezultata prethodnih dana bačeno je u drugi plan jer su neočekivano iskrsli problemi koji bi mogli znatno uzdrmati ovaj klub.

Naime, engleski mediji su objavili da FA istražuje Newcastle zbog sumnje na utaju poreza. Sumnja se da je ovaj klub utajio porez prilikom prodaje četvorice igrača u prethodnih nekoliko godina. Transferi koji se istražuju bili su poprilično veliki, te je po imenima jasno da se radi o nekada najboljim igračima ovog kluba.

Kako prenosi Telegraph, FA istražuje transfere četvorice igrača, a to su Demba Ba, Papiss Cisse, Moussa Sissoko i Sylvain Marveaux. Navodno, sumnja se da je Newcastle utajio skoro deset miliona funti poreza, a novac je pripao menadžerima koji su ugovarali sada već sporne transfere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije