Neymar ide u Barcelonu, ali na sud
(Foto: EPA)

Tužbe sa obje strane

Neymar ide u Barcelonu, ali na sud

Midhat Šljivak

Neymar će se uskoro ipak naći u Barceloni, ali ne kako bi ponovo obukao dres katalonskog velikana.

Iako se brazilski fudbaler tokom kompletnog ljeta povezivao sa dolaskom na Camp Nou, to se nije desilo i on je ostao član PSG-a.

Međutim, jako će brzo Neymar u Barcelonu. Pojavit će se pred sudom 27. septembra, a radi se o slučaju obostrane tužbe.

Neymar je tužio klub i traži 26 miliona eura koji su mu obećani ako potpiše novi ugovor sa klubom. Kako je to učinio, Barca mu je po ugovoru trebala isplatili ukupno 40 miliona eura.

Ipak, on je dobio samo jednu ratu od 14 miliona eura, a zatim je uslijedio transfer u PSG. Sada Neymar traži svoj novac uz 10 posto kamate.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sa druge strane Barcelona je tužila Brazilca i traži nadoknadu štete od 75 miliona eura zbog neispunjavanja obeveza u potpisanom ugovoru, odnosno odlaska u PSG.

Sud u Barceloni je već u nekoliko navrata odgađao početak suđenja, ali je novi termin zakazan za 27. septembar.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi