Galtier objasnio zašto je sinoć Neymar izveo penal, a ne Mbappe: "Kylian ima prednost, ali..."

Ponovo u centru pažnje

Galtier objasnio zašto je sinoć Neymar izveo penal, a ne Mbappe: "Kylian ima prednost, ali..."

Endin Čaušević

Fudbaleri PSG-a sinoć su na svom terenu remizirali protiv Monaca (1:1) u derbiju 4. kola francuske Ligue 1.

Parižani su bili favoriti u ovoj utakmici o očekivalo se da će nastaviti s odličnim igrama na početku sezone, ali je Monaco na kraju uspio da osvoji bod na Parku Prinčeva.

Monaco je vodio od 20. minute kada je Kevin Volland utišao navijače domaćeg tima, ali je PSG sredinom drugog poluvremena uspio da nekako izjednači.

U 70. minuti sudija je svirao penal za domaći tim, a na iznenađenje mnogih loptu je uzeo Neymar koji je uspio da pogodi s bijele tačke i poravna na 1:1 što je na kraju bio i konačan rezultat ove utakmice.

Mngoi su bili iznenađeni što je Neymar šutirao penal jer je jasno da je Kylian Mbappe prvi izvođač kaznenih udaraca u Parizu.

Nedavno smo gledali i svađu njih dvojice kada se Mbappe ljutio što mu Neymar ne da loptu i što je on uzeo da izvede penal. Tada je trener Christophe Galtier izjavio da Mbappe ima prednost u odnosu na Neymara i Messija.

Oglasi

Zbog toga je bilo iznenađenje što je Neymar sinoć uzeo loptu i šutirao, ali se s druge strane Mbappe uopšte nije žalio kao što je to bio slučaj prije dvije sedmice.

Nakon utakmice Galtier je komentarisao tu situaciju i potvrdio je da je Mbappe i dalje prvi izvođač penala u ekipi, ali je objasnio zbog čega francuski napadač sinoć nije izveo penal protiv Monaca.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Mbappe je naš prvi izvođač penala i to se nije mijenjalo za ovu utakmicu, Neymar je drugi na toj listi. Neymar je odlučio da on sada izvede penal i razgovarao je s Kylianom koji mu je čestitao nakon što je dao gol. Tako stvari i trebaju da funkcionišu u ekipi, sve je stvar dogovora. Dogovorili su se da Ney ovaj put izvede penal i to je to, nema nikakve drame", rekao je trener PSG-a nakon utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi