Neymar pokazao da mu je dosta Mbappea: Potez Brazilca mogao bi izazvati potpuni haos u Parizu
Foto - EPA

Pokazao je šta misli

Neymar pokazao da mu je dosta Mbappea: Potez Brazilca mogao bi izazvati potpuni haos u Parizu

Midhat Šljivak

PSG je odlično otvorio novu sezonu u Francuskoj.

Aktuelni prvak u prvenstvo je ušao s dvije uvjerljive pobjede nad Clermontom i Montpellierom uz 10 postignutih pogodaka i dva primljena.

Međutim, na terenu u PSG-u očigledno ne štima sve na najbolji način. Kylian Mbappe se po svemu sudeći izdvojio od ostalih i postao je nekrunisani kralj kluba.

Rukovodstvo PSG-a dalo mu je sve kako bi ostao na Parku Prinčeva. Govorilo se da ima ogromne ovlasti kada je klub u pitanju, a da je tako potvrđuje činjenica da je Mbappe odabrao za prvog izvođača penala ispred Neymara, ali i Lionela Messija.

Mbappe je protiv Montpelliera promašio penal. Neymar je svoj lagano iskoristio, a na društvenim mrežama, na jednoj od Neymarovih navijačkih stranica pojavio se zanimljiv tekst zbog koje bi između dvojice fudbalera moglo biti problema.

Oglasi

"Sada je zvanično, Mbappe izvodi penale u PSG-u. Jasno je da je to zbog ugovora jer nijedan klub na svijetu ne bi dopustio da mu Neymar bude drugi izbor. Izgleda da je Mbappe postao 'vlasnik' kluba zbog novog ugovora", napisao je fan brazilskog fudbalera.

Ne bi ovdje nikakvih problema bilo da Neymar nije ostavio 'lajk' na objavu. Očigledno se Brazilcu sviđa sve što je napisano, a o njemu je nakon sjajne utakmice protiv Montpelliera govorio i trener Christophe Galtier.

"On je igrač svjetske klase. Znamo kakav talenat posjeduje i kada se podredi timu igra sjajan fudbal", rekao je Galtier.

Govorio je trener PSG-a i o činjenici da je Kylian Mbappe dobio prednost ispred Neymara, ali i Lionela Messija u izvođenju penala.

"Penali? Poštovali smo red. Kylian je prvi izbor, Neymar drugi. To su ispoštovali na terenu".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mbappeovo ponašanje na terenu bilo je daleko od idealnog i bit će zanimljivo vidjeti šta će se u budućnosti dešavati između njega Neymara i ostatka ekipe.

Čini se da je previše velikih zvijezda na jednom mjestu i Galtier će morati da trpi njihove egoistične ispade. Koliko dugo, vidjet ćemo.

Top Komentari

rebel29
Smece malo nafurano
3 0
Chico
Clanak sve vrijeme govori o ponasanju Mbapea, a jedino sto je navedeno jeste da je izveo prvi penal i promasio. Izveo ga je jer je trener odlucio da je on prvi izvodjac. Jeste li vi normalni ?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi