Neymar na štakama poludio na novinare: Ne dirajte mi mu..!
Već petu uzastopnu godinu Neymar je ili povrijeđen ili suspendovan u istom periodu godine. Uglavnom je to oko sestrinog rođendana koji je 11. marta

Isprovocirali su ga

Neymar na štakama poludio na novinare: Ne dirajte mi mu..!

Midhat Šljivak

Brazilac Neymar odsustvovaće sa terena više od dva mjeseca nakon što je u meču francuskog Kupa protiv Strasbourga slomio metatarzalnu kost.

Očekivano, Neymar će period rehabilitacije provesti u rodnom Brazilu, a po odlasku su ga na aerodromu dočekali novinari.

To fudbaleru PSG-a nije prijalo. Na štakama se nije mogao od novinara kretati i dobijao je pitanja hoće li se vratiti u Barcelonu.

Kako su ga pratili u stopu on im je na kraju potpuno iznerviran jasno poručio: "Ne dirajte mi muda!".

Pogledajte spisak utakmica koje će propustiti Neymar zbog povrede

Povreda Neymara prije svega znači da će Brazilac i jedna od dvije glavne zvijezde ekipe uz Mbappea propustiti utakmice osmine finala Lige šampiona protiv Manchester Uniteda što je svakako težak udarac za Parižane.

Ipak, osim toga on će propustiti i dosta mečeva u francuskom prvenstvu te kupu, a u nastavku ćemo nabrojati sve mečeve koje će PSG igrati bez Neymara u narednom periodu:

Lyon (gosti), Villefranche (gosti), Bordeaux (domaćini), Manchester United (gosti), St. Etienne (gosti), Montpellier (domaćini), Nimes (domaćini), Caen (gosti), Manchester United (domaćini), Nantes (gosti), Dijon (gosti), Marseille (domaćini), Toulouse (gosti), Strasbourg (domaćini).

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Treba reći i to da bi Neymar trebao propustiti i barem jedan meč četvrtine finala Lige prvaka ukoliko se PSG tamo nađe, a nije isključeno da će propustiti čak oba.

Koliko je on važan za Parižane najbolje pokazuje činjenica da je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 23 utakmice i postigao čak 20 golova uz deset asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi