Neymar najbolji nogometaš Južne Amerike

Anketa urugvajskog El Paisa

Neymar najbolji nogometaš Južne Amerike

Edmir Škorić
Teme:

Prema anketi urugvajskog dnevnika El Paisa, brazilski 19-godišnji nogometni dragulj Neymar proglašen je najboljim igračem Južne Amerike.

Novinari su Santosovoj zvijezdi dodijelili 130 glasova, skoro duplo manje imao je drugoplasirani Čileanac Eduardo Vargas (70 glasova), dok je treća pozicija u anketi pripala Neymarovom saigraču Paulu Henriqueu Gansu.

Najboljim južnoameričkim trenerom u 2011. proglašen je selektor Urugvaja Oscar Tabarez koji je s Urugvajem došao do polufinala SP-a u Južnoafričkoj Republici, ali i osvojio Copa Americu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.