Neymar: Nije nas briga šta drugi govore

Brazilca kritike ne pogađaju

Neymar: Nije nas briga šta drugi govore

Edmir Škorić
Teme:

Nakon pobjede nad Francuskom (3:0) u prijateljskom susretu, odigranom u nedjelju, podiglo se samopouzdanje brazilskim nogometašima.  

Brazil je uoči igranja na Kupu Konfederacija odigrao prijateljsku utakmicu s Francuskom i došao do lagane pobjede (3:0). Neymar, jedna od glavnih zvijezda Brazila i novo pojačanje Barcelone, vjeruje da njegova reprezentacija ima sve potrebno za osvajanje turnira koji slijedi.

"Nismo igrali za kritičare, već za sebe. Nije nas briga što drugi govore, najvažnije je ono što pokazujemo na terenu. Pokazali smo da možemo osvojiti turnir", rekao je 21-godišnji Neymar.

Neymar nije uspio postići gol u posljednjih sedam utakmica, ali to brazilskog selektora Luiza Felipea Scolarija ne brine previše.

"Ne slažem se s kritikama. Moja analiza je da je Neymar uradio upravo ono što sam tražio od njega. Način na koji je igrao me zadovoljio", rekao je Scolari.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.