Neymar ostaje u Santosu i postaje najplaćeniji igrač?

"Tačno je da pregovaram sa Santosom"

Neymar ostaje u Santosu i postaje najplaćeniji igrač?

A. Haznadarević

Iako evropska fudbalska javnost željno išćekuje transfer Neymara u neki od velikana Starog kontinenta, mladi Brazilac je otpočeo pregovore oko novog ugovora sa svojim Santosom.

Ovu vijest je potvrdio i sam Neymar, koji nije odbacio mogućnost i da ostane u Brazilu nakon Svjetskog prevenstva 2014. godine:

 

"Tačno je, pregovaram sa Santosom. Tačnije, čini to za mene moj otac", priznao je dvadesetjednogodišnji napadač.

 

Na direktno pitanje, znači li to da ostaje i nakon 2014. godine u domovini, odgovorio je:

 

"Zašto da ne?".

 

Ukoliko bi Neymar zaista dobio novi ugovor, postao bi tako vjerovatno i najplaćeniji fudbaler svijeta. On trenutno zarađuje mjesečno 3.5 miliona reala, a najavljena je povišica od milion reala, što bi u eure preračunato bilo 1.7 miliona.

 

Jednostavnom računicom dolazi se do godišnje sume od 20.4 miliona eura, što je u poređenju sa najplaćenijim igračem svijeta Samuelom Eto'om više za 400.000 eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.