Neymaru je svaki dan patnja, stišće zube i krije suze: "Boli, boli..., neka stane!"

Brazilac prolazi kroz stresan period

Neymaru je svaki dan patnja, stišće zube i krije suze: "Boli, boli..., neka stane!"

Admin Čaušević
Teme:

Fudblaska karijera se pretvara u bolno putovanje za Neymara. Brazilski as je prošlog mjeseca je povrijedio ligamente koljena. Nažalost, ne samo da je ova povreda prerano završila njegovu sezonu, već ga je dovela u stanje agonije tokom procesa oporavka.

Povrede su nesretna stvarnost u svijetu profesionalnog sporta, a svakako ni fudbal nije izuzetak. Tokom cijele karijere Neymar je imao veliki broj povreda i vrlo često je znao bii van terena.

Uslijed vrlo osjetljivog tijela mnogi su mu dodijelili epitet staklenog igrača, dok su njegovi brojni fanovi znali biti na njegovoj strani, vjerovatno svjesni kroz kakvu bol prolazi.

Snimak kojeg je objavio sam Neymar objavljuje slomljeno srce i bol kroz koju prolazi iskusni fudbaler dok se bori sa oporavkom povrede koljena.

Na snimku se može vidjeti ranjiva stranu napadača Al Hilala, pokazujući ga kako vrišti i plače u agoniji dok pokušava pomaknuti povrijeđenu nogu.

Oglasi

Čista bol urezana na Neymarovom licu znakovit je prizor koji izaziva suosjećanje fudblaskih fanova sa brazilskim superstarom. Na snimku se možće i čuti Brazilac kako moli da bol prestane.

Kritičari su do sada uporno dovodili u pitanje Neymarovu predanost fudbalu i njegov način života kada se povrijedi, međutim posljednji snimak pokazuje suprotno.

Neymar je nedavno po drugi put postao otac nakon što je Bruna Biancardi rodila djevjčicu Mavie koja je na neki način utjeha Brazilcu dok se oporavlja.

Rekorder po broju golova za Selecao (79) slovi za pravog razvratnika. Vrlo često je nevjeran svojoj djevojci, dok konstantno organizuje i divlje zabave zbog čega zna biti glavna tema u žutoj štampi.

Dok je igrao za PSG u periodu od 2017. do 2023. godine zbog povreda je propustio čak 741 dan, a dok je igrao u Evropi pretrpio je čak 28 povreda što je svakako utjecalo na njegovu karijeru.

Ljetos je Neymar otišao u Al Hilal, ali njegova avantura u Saudijskoj Arabiji je počela očajno, prvenstvno zbog teške povrede koja će ga van terena dražati do ljeta. U međuvrumenu Saudijce će na ime plate koštati oko 100 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi