Neymar žestoko kažnjen!

Drakonska kazna za Brazilca

Neymar žestoko kažnjen! · Zvanično

S. Grebović

Francuska fudbalsa federacija (FFF) nije imala milosti prema zvijezdi PSG-a zbog incidenta koji se dogodio nakon finala kupa Francuske.

Iza Neymara i PSG je slobodno možemo reći sezona za zaborav. Osvojiti 'samo' titulu prvaka Francuske za ekipu u koju su uložene stotine miliona eura je zaista premalo. 

Pored toga, ispadanje u osmini finala Lige prvaka od Manchester Uniteda dolio je ulje na vatru, a bogati vlasnici polako gube strpljenje.

Podsjećanja radi, Rennes je stigao do titule prvaka Kupa Francuske nakon boljeg izvođenja penala, a onda je Neymar došao u centar pažnje na dodjeli medalja. Dok je išao prema loži jedan od navijača ga je provocirao, a onda je Neymar odlučio da ga udari.

Zbog fizičkog sukoba sa navijačem Rennesa u finalu Kupa Francuske, Neymar je kažnjen sa pet utakmica neigranja u svim takmičenjima.

S obzirom da kazna stupa na snagu od ponedeljka, on će odigrati meč sa Angresom u subotu, pa će propustiti posljednja dva kola u francuskoj Ligi 1, duel Superkupa u narednoj sezoni, kao i prve dvije utakmice u novoj sezoni francuskog šampionata.

Brazilac se izvinjavao nakon utakmice putem Instagrama jer je tvrdio da mu je žao što je to uradio, ali jasno je da ga očekuje kazna zbog sramotnog poteza.

"Je li mi žao? Da, ali i ja sam samo čovjek", izjavio je.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Brazilac je bio povrijeđen tokom većeg dijela druge polusezone, tek nedavno se vratio na teren, ali je van njega uspio da zaradi veliku suspenziju.

Top Komentari

MirzaBarucic
Ni u Barsi nije bio problem Mesi nego mentalni sklop ovog gurbeta. Mbappe je za njega igracina.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi