Nezapamćena senzacija na Grbavici: Mladost pobijedila Željezničar!

Nedim Hadžić za pobjedu

Nezapamćena senzacija na Grbavici: Mladost pobijedila Željezničar!

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Mladost je u 5. kolu Premijer lige BiH šokirala Željezničar na Grbavici i pogotkom Nedima Hadžića je slavila pobjedu od 0:1.

Iako je tim Amara Osima važio za velikog favorita u ovom duelu na kraju je Mladost odnijela bodove iz ovog meča.

Željezničar ofanzivno ulazi u ovaj meč. Već u drugoj minuti Bukvić brani udarac Veselinovića, a zatim u narednom napadu Lendrić pogađa prečku.

Mladost je bila u podređenom polažaju na otvaranju, ali iz prve šanse su gosti lako mogli doći do vodstva. Dedić je zaobišao Erića u 11. minuti, ali slabo šutira i Miletić spašva sa gol-crte.

Potom uzvraća domaći tim. Udarac Veselinovića izbačen je na putu prema golu, da bi već u narednom napadu Dejanović šutirao, pravo u Erića.

Mladost je potom zaustavila napade domaćeg tima, a zatim je u 32. minuti šokirala sve. Nedim Hadžić postiže fenomenalan gol za 0:1.

Do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao i gosti su na odmor otišli sa iznenađujućim vodstvom.

U nastavku Mladost prva prijeti. Udarac Dedića odlazi preko gola, a zatim u 3. minuti Željezničar ponovo opasno prijeti. Lendrić šutira, Bukvić brani.

Jalovi su potom bili napadi domaćeg tima. Pokušavali su nekako više na silu da uguraju loptu u mrežu, a Amar Osim je izmjenama pokušavao nešto da napravi, ali se Mladost odlično branila.

Gosti su imali također nekoliko opasnih situacija pred golom Erića. Falio je međutim taj ključni pas je nedostajao i nije bilo dobre završnice.

Dobro se Mladost branila. Nije Željezničar mogao gotovo ništa napraviti pred golom gostiju. Lendrić je doduša imao veliku šansu u 90. minute, ali je promašio i na kraju su gosti napravili veliku senzaciju.

Premijer liga BiH, 5. kolo:

Željezničar - Mladost 0:1 (Hadžić 32')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Erić, Stevanović, Kosorić, Miletić, Mujezinović, Juričić, Štilić, Alispahić, Veselinović, Lendrić, Šehić. Još su igrali: Subašić, Jamak, Blažević, Bekrić i Hajrić.

Mladost: Bukvić, Alić, Vazda, Hadžić, Hiroš, Lalić, Dedić, Mujarić, Dejanović, Mahmić, Nikolić. Još su igrali: Hrustanović, Biber, Begić, Mirkov i Buhač.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nedoni46
"smijali se nasoj muci, sad ste pravi ku*ci", stara al uvijek tacna.
61 11
user1583752673
A rugali se Sarajevu ccccc
40 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi