Nezaustavljivi Bordeaux slavio kod Toulousea

19. kolo Le Championnata

Nezaustavljivi Bordeaux slavio kod Toulousea

Edmir Škorić

Posljednju utakmicu 19. kola francuskog Le Championnata odigrali su Toulouse i Boredaux. Gosti su slavili s 2:1 i postavlja se ozbiljno pitanje - može li ih neko zaustaviti do drugog po redu naslova  Francuske?

Igrala se četvrta minuta kada je stadion u Toulouseu naprosto poludio. Machado je topovski šutirao sa sedamnaest metara po sredini gola i pogodio. Domaći se nisu prestajali radovati, a na semaforu je rezultat već bio poravnat.

Centaršut s lijeve strane uputio je Plasis, izvanredni golgeter Chamakh skočio i glavom pogodio za 1:1. M'Bengue pravi prekršaj na samom rubu domaćeg šesnaesterca te zarađuje drugi žuti karton, odnosno crveni. Wendel je šutira po sredini gola, njegov udarac pronašao je rupu u živom zidu domaćih i prevario golmana koji je već krenuo u suprotnu stranu.

Bila je to 14. trijumf Bordeauxa ove sezone, pa su sada devet  bodova u prednosti nad drugoplasiranim Lilleom. Toulouse je završio na 14. mjestu sa 25 osvojenih bodova.

19. kolo Le Championnata:
Toulouse - Bordeaux 1:2 (Machado 4'/ Chamakh 8', Wendel 75')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.