Nezaustavljivi Vojo Ubiparip srušio FK Borac na Tušnju

Druga pobjeda za FK Tuzla City

Nezaustavljivi Vojo Ubiparip srušio FK Borac na Tušnju

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Tuzla City je dočekala Borac u 3. kolu Premijer lige BiH i na kraju je slavila pobjedu rezultatom 2:1.

Prvo poluvrijeme utakmice na Tušnju nije donijelo previše lijep fudbal. Istina, bilo je borbene igre sa obje strane i nekih određenih pokušaja, ali ništa nije posebno bilo vrijedno spomena.

Oba tima su imala periode bolje igre. Međutim, golmani su imali malo posla i na odmor se otišlo sa najnepopularnijim rezultatom (0:0).

Ipak, prva prava uzbuđenja je vrijedilo čekati. U 63. minuti napadi Tuzle u nastavku su se isplatili, jer smo vidjeli možda i najbolji gol u dosadašnjem dijelu sezone.

Dosuđen je prekršaj za domaće na nekih 20-ak metara, Vojo Ubiparip je namjestio loptu i pogodio je prekrasno za 1:0.

Radost domaćeg tima je trajala samo tri minute. Borac je odigrao jednu jaku dobru akciju, Stojan Vranješ je uhvatio volej i pogodio je za 1:1.

Potom su se oba tima otvorila. Nukić je imao sjajnu šansu u 74. minuti da donese Tuzli prednost, ali je njegov udarac fantastično odbranio Lučić.

Krenula je potom nova ofanziva Tuzle. Ona se isplatila u 83. minuti kada Vojo Ubiparip ponovo pogađa, ovog puta na asistenciju Sesara za vodstvo od 2:1.

To je bio i konačan rezultat meča iako je Vranješ mogao zabiti u nadoknadi za bod, no pogodio je stativu. Tuzla je stigla do druge pobjede u sezoni, a Borcu je ovo prvi poraz.

Premijer liga, 3. kolo:

Tuzla City - Borac 2:1

FK Tuzla City: Muminović, Efendić, Crnkić, Husejinović, Kojić, Stjepanović, Terzić, Nukić, Ubiparip, Sesar, Zlatković.

FK Borac: Lučić, Jovanović, Crnov, Danilović, Ćosić, Dujaković, Mirić, Bosančić, Vranješ, Janičić, Vujaklija.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dino_2000
Šta znači džaba ulaz, dođu seljaci koji u životu nikad nisu pogledali utakmicu.Azmira Husića za predsjednika države.
2 8
Hep333k
Mi smo izgleda jedina zemlja u kojoj je seljak pogrdna rijec. Ali sta da se radi. Moraju tatini sinovi rijeciti kompleks na nekom kad im je jedino dostignuce to sto su mimo svog uticaja rodjeni u gradu.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi