Nezić: Na Pecari nastaviti niz
Nezić sve češće dobija priliku

Zvijezda gostuje Širokom

Nezić: Na Pecari nastaviti niz

Edmir Škorić

Jedna od zanimljivijih utakmica 14. kola Premijer lige BiH odigrat će se na Pecari gdje će Široki Brijeg ugostiti desetkovanu ekipu gradačačke Zvijezde.

Poslije 13 odigranih kola Široki Brijeg na vrhu je premijerligaške tabele sa 29 osvojenih bodova, a momčad Toni Karačića u nedjelju ima priliku doći do novih bodova, budući da će na Pecari gostovati ove sezone neprepoznatljiva Zvijezda. Osim toga, ekspedicija Zmajeva u Široki dolazi bez tri, možemo slobodno reći, ključna igrača. Kartoni su razlog zbog kojeg trener Durgutović neće moći računati na štopera Velibora Vasilića te vezne igrače i "radilice" Srđana Savića i Armina Delića.

Ipak, u gradu Zmaja od Bosne žele doći do povoljnog rezultata i dokazati da sedam bodova iz posljednja tri susreta nije puka slučajnost. Prošlo kolo Gradačačani su na svom terenu savladali Čelik sa minimalnih 1:0, a prije toga odnijeli su bod iz Trebinja (1:1), te su na Banja Ilidži nadigrali Laktaše (4:1).

Ali, pravi ispit čeka ih na Pecari, kod ekipe koja je devet puta do sada kao pobjednik napuštala travnjak, koja je postigla 21 pogodak i primila svega osam. Širokobriježanima je pobjeda imperavit, ako se uzme u obzir da će u zadnjem kolu biti gost Zrinjskom. Iz Gradačca zrači optimizam, ekipa je jutros krenula put Širokog bez tri igrača, no Durgutović će pokušati iskombinirati jedanaestorku koja će podignute glave napustiti Pecaru. U konkurenciji za sastav je i mladi Muamer Nezić, jedan od rijetkih iz Zvijezdinog omladinskog pogona, koji je za naš portal kazao kako očekuje povoljan ishod.

"Od utakmice u Širokom Brijegu svakako dosta očekujem, kao što sam očekivao i od svih prethodnih koje smo igrali i od onih koje nas očekuju. Konačno smo ušli u formu, pa se nadam da će se to nastaviti i na Pecari. Objektivno, Široki je u prednosti što zbog pogleda na tabelu, što zbog neigranja naša tri standardna igrača. No, uvijek sam bio optimističan i vjerujem u povoljan rezultat. Mislim da bi neriješen ishod nama bio ogroman, a onda u posjednjem kolu pobijediti na svom terenu Travnik".

Susret Širokog Brijega i Zvijezde igra se u nedjelju od 13 sati, a glavni sudija ovog meča je Tomislav Čuić iz Tomislavgrada.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.