N/FSBiH na hitan sastanak u Nyon

Afera namještanja utakmica potresa UEFA

N/FSBiH na hitan sastanak u Nyon

Evropska fudbalska federacija (UEFA) naložila je nacionalnim fudbalskim savezima država u kojim se sumnja na namještanje utakmice, hitan sastanak, koji će se održati u srijedu u Nyonu.

Među devet prozvanih evropskih država, u kojima se sumnja na namještanje, nalazi se i Bosna i Hercegovina, te nacionalni savezi Belgije, Švajcarske, Hrvatske, Slovenije, Turske, Austrije, Mađarske i Njemačke. U svim nacionalnim ligama nabrojanih zemalja, postoji vjerovatnoća da su se namještale utakmice, zbog finansijske dobiti na kladiocama.

UEFA je sazvala hitan sastanak predstavnika nacionalnih saveza, kako bi do u detalje ispitala sve navode vezano za namještanje utakmica. Prema navodima njemačkih medija, osam utakmica koje su igrali klubovi iz Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine nalazi se pod istragom, kao i dvadesetak osoba, čiji identitet nije objavljen.

Samo osam utakmica? Ruku na srce, malo vjerovatno...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.