Ni Basel nije zaustavio Luzern

Superliga Švicarske, 6. kolo

Ni Basel nije zaustavio Luzern

Edmir Škorić

Čak 13 pogodaka postignuto je u tri današnja susreta šestog kola švicarske Superlige.

Luzern je zadržao lidersku poziciju, a nije ga zaustavio niti Basel, koji se danas nije naigrao. Dva gola Ferreire te jedanHochstrassera bili su dovoljni za treću pobjedu Luzerna. Tek je Marco Strelles uspio ublažiti poraz Basela.

Do prve pobjede stigao je i Xamax, koji je s 2:0 slavio u Zurichu. Veloso je zatresao mrežu domaćih u 79. minuti, a onda i Wuthrich u samoj završnici susreta, za konačnih 0:2.

Čak sedam golvoa postignuto je u okršaju Servettea i Grasshoppera, koji je bio nešto efikasniji, pa je na kraju slavio s 4:3. Najveći doprinos pobjedi gostiju donio je Emeghara svojim hat-trickom.

Švicarska Super liga, 6. kolo:

Luzern - Basel 3:1 (Ferreira 16, 72, Hochstrasser 21/ Streller 33)
Zurich - Xamax 0:2 (Veloso 79, Wuthrich 90)
Servette - Grasshoppers 3:4 (Eudis 23, Routis 49, Nater 66/ Vallori 5, Emeghara 29, 52, 73) penal,

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.