Ni Boban nije vjerovao u pobjedu Milana

Fudbalska ikona Rossonera

Ni Boban nije vjerovao u pobjedu Milana

Edmir Škorić

Niko nije vjerovao u pobjedu Milana nad Realom, pa tako ni legendarni vođa Rossonera te hrvatska fudbalska ikona - Zvonimir Boban.

Kada je Pato u zadnjim minutama utakmice matirao Casillasa za 2:3 u korist Rossonera, mnogi su ostali izenaneđni. Jedan ranjeni Milan kojeg su svi smjestili u koš najlošijih evropskih momčadi napravio je senzaciju. U pobjedu niko nije vjerovao, pa čak ni nekadašnja Milanova snaga - Zvonimir Boban.

"Iskreno, nisam vjerovao u pobjedu Milana. Prvo poluvrijeme momčad je djelovala sporo, tromo i rastreseno i to je potvrdilo moje sumnje. Iskra koja je sve inicirala bio je pogodak Pata", kazao je nekadašnji hrvatski reprezentativac za La Stampu, a pri tome dodao kako je to bila velika pobjeda Rossonera.

"Istina, bila je to velika pobjeda. Na licima Milanovih igrača vidjela se želja za pobjedom i osobnost u igri, a to se nije moglo vidjeti na njihovim očima u posljednjih četiri mjeseca."

Boban je kritikovao Real i bivšeg Milanovog igrača Kaku.

"Real je bio katastrofalan u oba poluvremena. Kaka je strašno loše djelovao. Izgubio je dodir i brzinu koja ga je dovela do Zlatne lopte".

Zvone Boban dres Milana nosio je punih devet sezona, te je u svoje vrijeme imao strašnu generaciju, a neki od njih još uvijek brane boje kluba.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.