Ni Mitrović ne brani u Mađarskoj
Mitrović je ovog proljeća branio samo 35 minuta u zvaničnim utakmicama

Novi problemi za selektora Blaževića

Ni Mitrović ne brani u Mađarskoj

Miroslav Ćiro Blažević, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine suoči se sa novim problemima uoči predstojećih utakmica kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo 2010. godine protiv Belgije, 28. marta u Genku i četiri dana kasnije na Bilinom polju.

Poslije povrede Kenana Hasagića, kojem je stradala prepona i koji nažalost neće biti među stativama našeg gola u Genku, i Ćirina „prva alternativa“ na poziciji vratara, Romeo Mitrović ne brani u Mađarskoj!

Bivši čuvar mreže Slobode i mostarskog Zrinjskog, koji je prošlog ljeta potpisao ugovor sa mađarskim prvoligašom Kecskemetijem povrijedio se u prvom kolu proljetnog dijela šampionata (21. februara) u kojem je njegov klub remizirao na gostovanju kod Paksija (2:2).

Tada je Mitrović teren napustio u 35. minuti susreta, a umjesto njega u igru je ušao Zoltan Toth, koji je na golu Kecskemetija stajao i u jučerašnjoj utakmici protiv Gyora, koju je klub našeg internacionalca izgubio rezultatom 0:2.

Do meča sa Belgijom, Kecskemeti će odigrati još dva susreta (14. marta protiv Fehervara i sedam dana kasnije sa Nyiregyhazom) i ukoliko se Mitrović do tada ne oporavi, Ćiro će defitnitivno morati posegnuti za novim riješenjem na najosjetljivijoj poziciji u našem nacionalnom timu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.