Ni Pastore nije siguran u početnih 11

Leonardo o sastavu

Ni Pastore nije siguran u početnih 11

Brazilac na čelu PSG-a, Leonardo izjavio je za medije da čak ni njegova glavna uzdanica, Javier Pastore nema zagarantovano mjesto u timu.

"Čak i usprkos ogromnoj cijeni koju smo za njega platili, Javier neće biti u prvih 11 ako ne bude igrao dobro i ako se ne bude trudio da se dokaže. Meni je najbitniji rezultat ekipe i neću ga žrtvovati zbog pojedinaca", rekao je Leonardo te se također požalio kako se u zadnje vrijeme mnogi igrači dovode u vezu sa Parižanima samo da bi sebi podigli cijenu.

"Događa se da nas menadžeri pozovu samo da popričaju, a onda za medije izjave da smo ih kontaktirali zbog nekog od njihovih klijenata, što naravno nije istina."

Bilo kako bilo, Leonardo je svjestan nedostataka svoje ekipe i shvata da im prestoji puno truda i rada da bi mogli da se nadmeću sa najvećima.

"Znamo da bi u slučaju finansijski sličnih ponuda, igrač najvjerovatnije izabrao Real Madrid ili AC Milan, a ne PSG, ali mi ćemo se truditi da svojim rezultatima pokažemo da smo prava sredina za igrača koji želi trofeje", zaključio je Brazilac.

Parižani se trenutno nalaze na drugoj poziciji Lige 1, ispod Montpelliera, sa jednakim brojem bodova kao i lider, ali i sa utakmicom više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.