Ni penal u 99. minuti nije pomogao Riveru

Šamion u teškom položaju

Ni penal u 99. minuti nije pomogao Riveru

M. Šljivak

Aktuelni prvak Južne Amerike River Plate krenuo je u odbranu naslova.

Međutim, sinoćni duel protiv brazilskog Cruzeira navijači ovog tima neće pamtiti po dobrom, jer je susret završen bez golova (0:0), pa je šampion u velikim problemima.

Bio je River u ovom duelu mnogo bolji tim. Od samog početka su jurišali prema protivničkom golu, ali Cruzeiro se zaista fantastično branio i pravio je ogromne probleme argentinskom velikanu.

Gosti su početkom drugog poluvremena uspjeli čak zabiti i gol. Srećom po River, VAR ga je poništio zbog ofsajda, a pravo ludilo se dešavalo u nadoknadi meča.

Nakon novog pregleda VAR-a u devetoj minuti nadoknade, dosuđen je penal za domaći tim. Odgovornost je preuzeo Matias Suarez, ali šutirao je preko gola i meč je završen bez pobjednika, 0:0.

U revanšu će pred Riverom biti zaista težak ispit, ako žele da prođu u četvrtfinale Copa Libertadoresa.

U sinoćnjim utakmicama ovog takmičenja postignuti su sljedeći rezultati:

River Plate - Cruzeiro 0:0
Godoy Cruz - Palmeiras 2:2
LDU Quito - Olimpia Asuncion 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi