Ni Sloboda nije mogla zaustaviti plavu lokomotivu

Željo slavio na Tušnju

Ni Sloboda nije mogla zaustaviti plavu lokomotivu

Željezničar je nastavio svoj pohod ka tituli prvaka Bosne i Hercegovine i danas na Tušnju, gdje su sa 4:0 bili bolji od Slobode.

Prvo poluvrijeme proteklo je u uglavnom bezidejnoj igri na obje strane. Ipak, nije završilo bez golova. Aktuleni lider fudbalskog prvenstva Bosne i Hercegovine sarajevski Željezničar, na poluvrijeme je otišao sa prednošću od 1:0.

 

Igrala se deveta minuta, kada je Zajko Zeba ubacio loptu u kazneni prostor Slobode nakon slobodnog udarca, a najviši u skoku bio je Muamer Svraka, koji glavom šalje loptu iza leđa golmana Slobode.

 

Drugo poluvrijeme donijelo je ofanzivu Tuzlaka, ali golove Željezničara. Uvodni dio nastavka pripao je Slobodi, ali su gosti sa Grbavice brzo vratili težište igre na polovinu Slobode.

 

Prvo je u 65. minuti na 2:0 povisio svojim drugim golom Svraka, ovog puta na asistenciju Samira Bekrića, da bi šest minuta nakon toga Eldin Adilović pobjegao Zoletiću i postigao treći gol za izabranike trenera Amara Osima.

 

Golijada se nastavila i u 82. minuti. Svoj hat-trick i krunu igrača utakmice svojim je trećim golom potvrdio sjajni Muamer Svraka, koji je glavom pogodio mrežu iza gola Denisa Mujkića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.